Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Adobe Stock/Produktbilder

Jättetest av chips – bara en påse av 17 får full pott

Chips är underbart gott och lika självklart till fredagsmyset i soffan som till festen. En av storsäljarna är smakkategorin sourcream & onion. Men vilket av alla varumärken gör egentligen de godaste och mest krispiga chipsen?

Allt om Mat valde att smaktesta hela 17 olika varianter på potatischips i kategorin sourcream & onion och gräddfil & lök. Bara en enda påse fick full pott, och ett klassiskt märke fick det allra lägsta betyget. 

Kolla in testet här och se om du håller med testpanelen!

Christofer Bernestål

Chips med smak av sourcream & onion hör till de mest populära när det kommer till försäljning i Sverige. Påsarnas popularitet märks tydligt i butikernas chipshyllor som nästintill svämmar över av varianter från en lång rad varumärken som slåss om kundernas uppmärksamhet. 

Några varianter är grytfriterade i omgångar och ska av konsumenterna helst uppfattas som ett autentiskt hantverk. Andra har en mer klassisk, plastig och nästan barnsligt fredagsmysig karaktär. Men vilket av alla olika varumärken gör egentligen de allra godaste och mest krispiga potatischipsen?

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill