Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Test av gravad lax – här är den allra godaste till jul

Färdiggravad lax i skivor är både enkelt och praktiskt till påsk, men det ställer höga krav på såväl smak som konsistens. Den här gången blev det delad första plats för två sorter, där tunna smakrika skivor med perfekt konsistens till slut blev avgörande. Kolla in hela testet här!

Anna K Sjögren

Testpanelen, som består av Allt om Mat:s redaktion, tycker att det är bekvämt och bra med färdiggravad lax, skuren i skivor. De har dock bestämda krav på gravlaxen: skivorna ska vara hela och fina i den täta vakuumförpackningen och det ska gå lätt att få loss dem med en gaffel. Konsistensen ska vara mjuk men inte kladdig och absolut inte för hård. Det ska vara en fin balans mellan sötma och sälta och en frisk smak av lax, dill och vitpeppar.

Här kan du läsa panelen utvärdering av nio testade sorter av gravad lax.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill