Test av knäckebröd – här är panelens stora favorit

Knäckebröd är för många en riktig favorit på frukostbordet. Men vilket är egentligen det allra godaste brödet? Det blev en hård kamp mellan de sju olika sorterna när Allt om Mat testade rågknäcke i provköket, där några fick högt betyg – och några lämna mycket kvar att önska. 

Se här vilket knäckebröd som får full pott av panelen – och vilka som inte riktigt håller måtten i vare sig smak eller konsistens. 

Anna K Sjögren

Före testet diskuterar vi vad som menas med ett riktigt bra knäckebröd som är bakat med fullkornsmjöl av råg. Vi konstaterar att det ska engagera alla våra fem sinnen. Först synen: ett bra knäckebröd ska förutom att se aptitligt ut även vara knäckt, vilket betyder att ena sidan är behandlad med krusknäck, det är en grovtaggig brödkavel, för att brödet ska vara lätt att bryta. 

Ska vara knäckigt – inte segt

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill