Foto: Sara Ringström

Tacos och tatueringar

Kändistatueraren Daniel "Danne" Eriksson från Salong Betong har gjort tacos till en vetenskap. Här berättar han om sin ultimata taco.

Salong Betong-grundaren Danne Eriksson brinner för tatueringar - och tacos.

- Tacos är definitionen av gott. Det finns finns god mat och så finns det tacos. Inget kan riktigt mäta sig med den smaken, säger han.

Minst en gång i veckan lagar han favoritmaten från Mexiko. Då lämnas inget åt sitt öde.

- Alltså, jag har studerat det här i många år och nu vet jag hur den bästa tacon ska göras.

Hur?

- Det viktiga är proportionerna. Att ingredienserna är jämt fördelade. Man vill inte få en asstor bit lök i munnen till exempel. 

- Regel nummer två är att ha en riktigt god guacamole till. En med med lagom mycket drag i. Här är jag också räknat ut det bästa receptet.

Hårt eller mjukt skal?

- Vänta, jag kommer dit. Vi tar det här med färsen först. Jag gillar inte när den smakar för mycket krydda, om använder färdig krydda, använd inte hela påsen. Grönsakerna ska hackas jämt. Gurka och paprika blandar jag. Men majs, lök och tomat ska vara i separata skålar.

- Nu kommer det fina, jag äter alltid tacos i tortillabröd. Först lägger man på guacamole, riven ost, färs, grönsaker och salsa i den ordningen. Sedan tar jag majschips med chilismak och krossar över. Då får man krispigheten också.

Daniel Erikssons bästa guacamole 

2 avokadon, medelstora 

1/2 citron, pressad

3 cocktailtomater, tärnade

lagom med rödlök, hackad

en skvätt olivolja.

en nypa salt

en liten nypa kajennpeppar och en liten nypa chilipulver

Mixa så att den blir krämig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!