Sveriges mästerkock-vinnaren 2017 Klara Lind bloggar på alltommat.se!

Sveriges mästerkock 2017 heter Klara Lind! Från och med nu kan du följa henne i hennes blogg här på alltommat.se Klaras mat.

Efter en stenhård satsning vann 29-åriga Klara Lind från Sundbyberg tv-tävlingen Sveriges mästerkock.

– Det är det roligaste som hänt i mitt liv! säger hon.

Förutom en kvarts miljon kronor vann Klara också ett kokbokskontrakt. Boken har redan kommit ut och heter ”Sydamerika – min matpassion”.

– När jag var liten bodde vi i Centralamerika. Först i Costa Rica och sedan i Guatemala. Där utvecklades mina smaker. Min älsklingsrätt är fortfarande ceviche.

Som barn gillade Klara att baka och laga mat, som en rolig lek.

– Mamma kom ofta hem till ett kaos i köket. Att städa undan tyckte jag inte var lika kul.

Under gymnasiet var hon skoltrött, och strax före studenten hoppade hon av och reste till Norge för att börja jobba som servitris. Sedan följde tio år med restaurangjobb som servitris, barchef och hovmästare, men hon har aldrig jobbat med att laga mat.

– När jag lagar mat hemma börjar jag ofta med att hacka lök, och så bestämmer jag under tiden vad det ska bli.

År 2015 var Klara Lind med i tv-datingsåpan Bachelor

– I början var jag supernervös. Sedan hittade jag min egen roll, och det var tack vare Bachelor som jag vågade ställa upp i Sveriges mästerkock.

Klara har noga följt de tidigare säsongerna av mästerkocken och ville gärna vara med själv.

– Jag är tävlingsinriktad, men jag trodde inte själv att jag var så mycket tävlingsmänniska! 

Hon förberedde sig noga; gick igenom olika såsgrunder och emulsioner och temperaturer för att vara beredd. Det gällde att vara på tårna i varje delmoment.

– Så fort jag fick laga mat under tävlingen var det jättekul! Ibland var jag nästan besviken när jag inte fick vara med i elimineringar för att jag inte fick laga mat.

Det svåraste under tävlingarna var att få tiden att räcka till. 

– Allt tar mycket längre tid än man tror. Sedan var det lagtävlingarna. Då fick jag verkligen bita mig i tungan. Jag vet precis vart jag vill, och då jobbar jag mer effektivt själv. De andra sinkar mig mest.

I framtiden hoppas Klara få göra mer mat-tv och kanske hålla kurser om mat.

– Drömmen är att ha ett eget matprogram. Jag tycker det är så kul att stå framför kameran. Jag har alltid gjort filmer och program själv när jag var liten. Allt känns sjukt kul just nu, och jag känner mig otroligt privilegierad.

Text: Malin Ottosson

OBS!! Missa inte att följa med på Allt om Mat:s kryssning den 23-24 april där mästerkockvinnaren är med! Läs allt om resan här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!