Foto: Mackmyra.

Svensk whisky gör succé utomlands

Framgångarna för whiskyn från Mackmyra fortsätter. Den rankas nu som en av världens bästa singlemalt-whisky.Det är tidningen
Whisky Magazine som i sitt senaste nummer har rankat whisky av alla de slag och alla sorter - ett evenemang som de genomför varje år. Förutom de stora klasserna med bästa whisky; bland annat blended, single malt och whsikylikör så finns det en mängd underkategorier där Mackmyra First edition tar hem förstaplatsen i kategorin World's Best Other Single Malt Whisky. Det vill säga - bästa whiskyn av single malt utanför de brittiska öarna. I hela världen!

Stor glädje för whiskymakarna utanför Gävle såklart:

- Det här är återigen ett glädjande bevis på att vi tillverkar en maltwhisky av mycket hög kvalitet och som har en plats på den internationella arenan, säger Magnus Dandanell, vd och en av Mackmyras grundare.

Dandanell säger också att han är extra glad att det är Mackmyra First Edition som fått utmärkelsen eftersom det är deras huswhisky och en blandning som de producerar hela tiden.

Vinnare i klassen singlemaltwhisky blev Highland Park 21 years old.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!