Svensk stjärnkrögare lanserar eget vin

Krögaren Pontus Fritiof tar hjälp av punkförfattare när han lanserar sitt eget vin.

Vinet lystrar till namnet Edition no 1 - Pussy - King of the Pirates och ska enligt beskrivningen vara både kraftfullt och kryddigt. Namnet är taget från en bok av den amerikanska författaren Kathy Acker var en av punkerans mer lysande skribenter, hon dog på 90-talet men är fortfarande läst av många.

- På samma sätt som vi fokuserar på kvalitet och säsongsbetonade råvaror i vår mat vill vi även kunna erbjuda detta i dryckesväg. Att arbeta med specialframtagna viner i menyn ger oss också en unik möjlighet att ge gästen en helhetsupplevelse säger Pontus Fritiof.

Vinet som lanseras i slutet av oktober har producerats tillsammans med vinmakaren Xavier Vignon som är en av Frankrikes mer kända vinkonsulter. Det är gjort på druvorna grenache, syrah och mourvèdre och etiketten görs av konstnären Liselotte Watkins.

1200 flaskor handlar det om - de flesta kommer att säljas på Fritiofs restaurang Pontus!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!