Foto: Åbro.

Svensk öl prisas internationellt

Öl i världsmästarklass, det kan Åbro bryggeri stoltsera med.Sedan 1961
har tävlingen Monde Selection genomförts och ambitionen är inte dålig - man vill försöka utse världens bästa drycker! 1 500 drycker från 70 olika länder testade man i tävlingen i år och där lyckades Åbro knipa inte mindre än 3 av de bästa ölmedaljerna.

- Bryggmästarens Premium Gold och Åbro Lejon är två av våra absolut bästa drycker, säger Lennart Anemyr som är bryggmästare på Åbro. Inför lanseringen av Premium Gold ägnade jag åtta månader åt att hitta den rätta smakkombinationen.Även ekologiska
ölet Åbro Sigill lyckades få en guldmedalj och i slutet av maj åker representanter för bryggeriet till Italien för att hämta sina priser.

- Vi är naturligtvis mycket stolta och glada över att kunna sätta guldmedalj på våra öl. Monde Selection är ett prestigefullt pris för oss som bryggeri, säger Åbros VD Henrik Dunge.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!