Foto: Helén Pe

Niklas Ekstedt bästa grilltips – från redskap till val av kött

Krögaren och tv-kocken Niklas Ekstedt älskar att grilla, och lägger gärna grönt, och hö på grillen.

Här ger han sina 8 bästa grilltips, bland annat vikten av att använda både kol och bricketter samt en varning om hur du INTE ska använda peppar.

Colette van Luik

Niklas Ekstedt är i dag än av Sveriges mest kända kockar. Förutom att han är en populär tv-kock, har släppt ett flertal kokböcker, bland annat om grillning, samt driver stjärnkrogen Ekstedt i Stockholm – så är han också numera en internationell matprofil och då framför allt i Storbritannien där han blivit lite av en tv-personlighet via flera program. Dessutom driver han krogen Ekstedt at the Yard i London.

Här bjuder han på sina bästa grilltips. Perfekt till sommarens alla grillkvällar.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill