Foto: Ellinor Collin.

Stings budskap i en flaska

Artisten Sting gör sitt eget vin. Vinet produceras i Italien och kommer att lanseras i höst.

Snart kan du dricka Stings eget vin. Sångaren och artisten Sting kommer att lansera ett eget vin under hösten 2009 - ett vin som med största sannolikhet kommer att vara gjort på ekologiskt odlade druvor.

Den före detta frontmannen i popgruppen the Police äger sedan 1997 en egendom i Toscana i Italien och han säljer redan honung, salami och olivolja. Nu är det dags för vin och vinet kommer att göras på druvan sangiovese med litet tillskott av cabernet sauvignon och merlot.En talesman för
Stings företag säger till vinsajten Decanter att vinet primärt kommer att säljas i USA och i Storbritannien. Produktionen kommer att ligga runt 30 000 flaskor.

Sting är inte den enda popartisten som producerar vin - sedan tidigare producerar bland annat filmregissören Francis Ford Coppola och golfspelaren Ernie Els vin och det finns även vin med etiketter på både Elvis Presley och Marilyn Monroe.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!