Den hemliga gästen - så arbetar en krogrecensent.
Den hemliga gästen - så arbetar en krogrecensent. Foto: Stina Wirsén

Ställ rätt vinfrågor på krogen

Den hemliga gästen är krogrecensenten som bedömt hundratals krogar och skrivit boken med samma namn. Många känner sig osäkre inför långa vinlistor. Den hemliga gästen guidar dig rätt.

Om man känner sig osäker inför vinlistan – finns någon fras som inte kan gå fel om man inte vet så mycket om vin?

Ett  säkert kort är frågan ”Har ni något på glas som passar till just den  rätten?” Många servitörer/sommelierer uppskattar att man talar om vilken  typ av vin man gillar generellt, tex ”jag är väldigt förtjust i  italienska viner, framför allt Valpolicella, tror du att det skulle  funka till kalventrecoten?” eller ”jag dricker gärna ett lättare rött  vin till fisken, har ni något som du tror skulle passa?”

Den hemliga gästen ger sina bästa tips till Alltommat.se:s läsare: 

Tre tumregler för bättre service på krogen

Tre tumregler för bättre service i baren

Vad påverkar bemötandet man får som gäst?

Hur bemöter man en dryg hovmästare eller servitör/servitris?

Hur gör man för att få ett bra bord?

Om man får dålig mat – hur framför man det på bästa sätt?

Går det att reklamera servicen?

Vanligaste misstagen man gör som gäst?

Har du något hemligt knep för att få bättre bemötande?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!