Sophie lever med mat

Vi fortsätter vår serie med att träffa våra bloggare på sajten. Den här gången följer vi med hem till matredaktören Sophie Berlin.

Hemma hos Sophie Berlin är köket själva hjärtat i hemmet. Det är stort och öppet och i mitten av allt. Precis som mat har en central roll i hemmet har den också det i Sophie Berlins liv.

- Min familj är inte någon stor bullbakarfamilj, men jag har alltid hållt på, kanske just därför, säger Sophie som berättar att hon själv brukade gå upp på morgarna och baka småfrallor till resten i familjen. Intresset för mat höll i sig och i skolan valde hon restauranglinjen för att sedan ta en fil. kand. i gastronomi och måltidskunskap - kocklinjen på Grythyttan helt enkelt.

Grythyttan är en av Sveriges främsta kockskolor, där många går vidare till några av landets bästa restauranger.

- Det var så bra för nu har jag ett stort nätverk för alla från skolan har spritt sig, säger Sophie som samtidigt med matintresset också alltid var intresserad av färg och form, och allt annat runt omkring mat.

- Jag tänker inte bara mat, utan jag tänker fat och porslin på samma gång.

Gjorde sin praktik på Allt om mat

Därför tog hon efter skolan kontakt med Allt om mat och gjorde sin praktik där.

- Det var här jag kom på att det var jättekul att jobba på en mattidning, säger Sophie som efter några vändor till Paris flera år senare kom att börja jobba som redaktör på just Allt om mat.

I köket tycker Sophie att det inte ska krånglas till så mycket.

- Jag tycker Jamie Oliver är härlig, han gör det enkelt och rejält.

Sophie hittar inspiration från flera olika ställen, tidningar, tv-program och restauranger. Det blir mycket utländskt och speciellt Australien är ett land som hon tycker har en trevlig matkultur och skulle hon flytta någonstans kan det gärna bli dit.

- Allt känns skönt och krispigt på samma gång där.

Ett annat land som Sophie mycket väl kan tänka sig flytta till ett tag är Japan.

- Det verkar ju så häftigt, där vill jag testa matkulturen på plats.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!