1 av 4 Foto: Lisa Björner
2 av 4
3 av 4
4 av 4 Foto: Lina Eriksson

Sommarens 5 läckraste desserter + bästa tipsen

Imponera på vännerna i sommar med en riktigt god och vacker dessert. Spana in våra recept för inspiration och ta del av konditorns bästa tips på hur du gör en efterätt med wow-faktor.

Allt om Mats konditor Anna Nordh tipsar om hur du gör den perfekta efterrätten och hur du undviker vanliga misstag.

– En bra dessert ger smaklökarna en utmaning. Den får gärna innehålla något sött, syrligt, beskt och salt för att vara en välkomponerad efterrätt. 

– Desserten blir mer intressant om den består av olika konsistenser. Vill du servera en mjuk, fluffig chokladmousse bryter ett knaprigt havreflarn av och gör helheten mer spännande. 

– Tänk på middagen som en helhet. Består varmrätten av en smördegsinbakad köttbit med gräddsås så orkar troligtvis inte gästerna äta en stor bit chokladtårta, hur fantastisk den än är. Då kan det passa bättre med en syrlig glasskula med hackade karamelliserade nötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!