Foto: Per Ranung

Snabblagad trerättersmeny med fläskfilé - klart på en timme

Trerätters på en timme! Här har Allt om Mat:s matredaktör Gunilla von Heland komponerat en lättlagad meny med fördrink, varmrätt och dessert. Du får också tips på passande dryck till hela middagen. Laga och njut!

Receptmakaren Gunilla von Heland om trerättersmiddagen du lagar på en timme:

– Fläskfilén är inte den del på grisen som har mest karaktär och smak, men den har fin konsistens, går snabbt att laga och är mager för att vara fläskkött. Fantastiskt att det nu finns svenskodlad baby pak soi, vilken lyx. Till efterrätt passar en härligt maffig dessert. Banana pudding är en favorit - både hos mig och i hela den engelsktalande världen.

MENY

DRINK Whiskey sour med ingefära och clementin

HUVUDRÄTT Stir fry med marinerad fläskfilé och cashewnötter

DESSERT Bananpudding med kolasås och choklad (Banana pudding)

Planering

1. Marinera köttet till huvudrätten.

2. Gör efterrätten och ställ i kylen.

3. Blanda drinken i en shaker och ställ kallt.

4. Gör huvudrätten till och med punkt 3.

5. Häll upp drinken och gör klart punkt 4 på huvudrätten strax före servering

Fördrink

Varmrätt

Efterrätt

Matcha mat och dryck

TILL STIR FRY: Delaire Graff Swartland Reserve Chenin Blanc 2020 (22014), Sydafrika, 189 kr. Fylligt vitt vin med generös frukt, drag av plommon, örter och en balanserad kryddighet. Fräschör i avslutningen.

TILL BANANPUDDING: Gérard Bertrand Rivesaltes Ambré 2004 (8381), Frankrike, 109 kr (37,5 cl). Starkvin med tydlig sötma, toner av torkad frukt, vanilj, pomerans och nötter. 

ALKOHOLFRITT: Maglehem n:o 4 (11575), Sverige, 48 kr (63 cl). Ekologisk äppelmust med lätt ton av honung, avrundad sötma och en balanserande friskhet

Fler goda och lättlagade trerättersmiddagar hittar du här: