Snabba semmeltips för alla smaker

3 goda fyllningar för den som inte gillar mandelmassa.

MANNAGRYN

Det här är nästan lite magi - både smak och konsistens påminner faktiskt om mandelmassa!

250 g (cirka 3 1/2 dl) mannagryn

250 g (drygt 4 dl) florsocker

cirka 3/4 dl smör-& rapsolja

cirka 1/2 dl mjölk

1 Blanda allt utom mjölken i matberedarens/mixernsskål.

2 Mixa och häll i mjölken under tiden.

3 Arbeta tills mässan är slät och smidig.

4 Blanda eventuellt ner lite smulat inkråm från bullarna.

KOKT POTATIS

Förr i tiden var det vanligt att ersätta mandeln med potatis då det var ont om mandel men gott om potatis.

50 g (1 liten) kokt, kall potatis

175 g (cirka 3 dl) florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 Pressa potatisen och blanda den med en del av florsockret.

2 Tillsätt mera florsocker efter hand och arbeta tills det blir en smidig och fast massa.

3 Smaksätt med vaniljsocker.

4 Blanda ner smulat inkråm från bullarna.

SOLROSKÄRNOR

Solroskärnor är ett gott alternativ till mandel.

(cirka 10 stora semlor)

150 g rostade solroskärnor

3 msk strösocker

3/4 dl mjölk, cirka

1 Mal de rostade solroskärnorna på mandelkvarn.

2 Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm ca 1 minut. Låt svalna.

3 Blanda ner smulat inkråm från bullarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!