Slut på idéer? Här är 9 enkla, goda thaimiddagar

Hungriga barn, en klocka som gått för fort och noll inspiration? Här är nio goda och nyttiga middagar som tar mellan en kvart och en halvtimme att laga. Många av recepten kan också varieras efter vad du har hemma: fisk, kött eller enbart grönsaker.

Thailändsk matlagning bygger på tre viktiga hörnstenar: färska råvaror, balanserade smaker och snabb tillagning. Grönsaker ingår alltid som bas. Sedan lägger man till kött, fisk, fågel eller skaldjur. Den snabba tillagningen är viktig. Så bibehålls fräschör och krispighet i alla råvaror.

Den thailändska maten är raffinerat enkel. Och tack vare att den innehåller lite fett och mycket frukt och grönsaker också relativt nyttig. Det har gjort att den på senare år har fått stor spridning i världen. Inte minst i Sverige.

En bra hjälp på vägen när det gäller att undvika middagsproblem är att alltid ha rätt saker i skafferiet. Soja, ris och nudlar och sweet chilisås har de flesta, men fyller du på med kokosmjölk, fisksås och lite olika kryddmixer och currypastor så är allt som behövs lite fisk, kyckling, kött eller grönsaker.

(Och är tidsbristen total finns också en riktigt snabb genväg i vårt Thai Dinner Kit - allt du behöver är lite kyckling!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!