<p>Carl Jan Granqvist med danspartnern Maria Lindberg</p>

Carl Jan Granqvist med danspartnern Maria Lindberg

Foto: Olle Sporrong

Skål från dansgolvet

Han är mest känd som vinimportör och professor i matkonst, men ikväll kan Carl Jan Granqvist även titulera sig dansör - om än på amatörnivå.

- Jag är laddad inför tävlingen, det ska bli jätteroligt, säger Carl Jan, som har tränat danssteg sedan i december.

Ikväll fredag är det alltså premiär, och om Carl Jan får bestämma så ska samma dryck inmundigas både av oss TV-tittare och av honom själv till och efter dansnumret.

- Vi ska dricka champagne, naturligtvis! En liten rolig ekologisk sådan.

Bereche et Fils Extra Brut Réserve (nr 74633) heter bubblet som Carl Jan rekommenderar. Det tillhör systembolagets beställningssortiment och produceras ekologiskt av ett familjeägt företag. Priset är 345 kronor.

Valsar gärna

Carl Jan tycker att han och hans "lilla moatjé" Maria Lindberg har lyckats bra med att träna in valsen, som också är hans favorit bland dansnumren. Han är inte speciellt nervös inför framträdandet, men berättar att han nog kommer att känna av det där omedvetna som ökar på koncentrationen.

- Man får en fighting-känsla...och sedan blir man helt utmattad, suckar han.

Carl Jan Grankvist tror inte att han kommer att behöva muta Let's Dance-juryn med champagne ikväll, för om det kommer hårda ord så står han oberörd.

- Jag är för gammal och fet för att bry mig om vad de säger, skrattar han.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!