Satsa på rätt ugn

Smartson och LEVA&BO tittar närmare på tio inbyggnadsugnar i olika prisklasser. Modellerna är utrustade med allt från ånga och varmluft till mikrovågsfunktion.

Trendigt med ånga

Här är tio inbyggnadsugnar i prisklassen 5 500 till 67 000 kronor, alla med varmluftsugn som standard men sedan skiljer sig modellerna åt. Trenden för stunden är att laga mat med ånga. Det finns separata ångkokare eller varmluftsugnar med ångfunktion. Ångan ska ge extra saftiga maträtter och bakverk, och grönsaker ska behålla vitaminer och spänst bättre.

Nya funktioner

En kombinerad ugn och mikro har mindre volym men räcker ofta till det mindre hushållet. Det finns modeller med program för pyrolytisk rengöring. De bränner fett och smuts automatiskt till aska som lätt kan borstas bort.

Så gjordes testet: 

Guiden är baserad på tillverkarnas aktuella sortiment och faktauppgifter. Produkterna är inte testade. Priserna är tillverkarnas rekommenderade och effektsiffran avser normalt anslutningseffekt. Måtten anges i breddxhöjdxdjup. Nischmått avser ytan för inbyggnad. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!