Reportern Ingvar Hedlund smakar av restaurang LUX.
Reportern Ingvar Hedlund smakar av restaurang LUX. Foto: Martina Huber

Så smakar LUX

Luxigt värre, var det på Sveriges bästa krog. Alltommat.se har testat prisade LUX i Stockholm.

– Gå och käka på Sveriges bästa restaurang och det är en order! sa chefen.

Det är bara att lyda.

Så jag hamnade på 

restaurang Lux i Stockholm, precis utnämnd till Sveriges bästa restaurang 2008 av den svenska restaurangbibeln White Guide.

White Guide listar varje år de bästa krogarna i flera klasser. Lux fick den förnämsta utmärkelsen – ”bäst utifrån totalupplevelsen”.

Lux tog också hem segern i klassen årets serviceupplevelse.

Ok, låt oss se.

Smakar – alls icke illa

Servitrisen Carolina Campos serverar först ”korianderkryddad stekt havskräfta från Smögen med bakelse på Valö-selleri, i varm majonnäs och pilsner.”

Så heter rätten och den smakar – förstås – alls icke illa.

Därefter varmrätten: stekt ankbröst, ingefära, svarta rötter och senapsfrön. Kunde inte tillreda den bättre själv.

Desserten får bli glasrabarberkompott i mandelnougatine.

Perfekt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!