Foto: Jupiter.

Så reser du till Portugal

Bästa sättet att testa portugisiskt vin? Res dit! Gunilla Hultgren Karell vet hur du gör.

Fråga:

I sommar tänkte vi besöka Portugal.Vi undrar vilket område du tycker det kan vara värt att resa till för att besöka vingårdar. Vi vet att Douro har bra portvin, men vi tänkte inrikta oss på bra röda kvalitetsviner.

Svar:

Portugal är ett fantastiskt vinland att besöka. Vad det gäller att utroska goda rödviner är Ribatejo ett förslag. Här händer det mycket, kvalitetsutvecklingen är påtaglig och det finns många vingårdar som gärna tar emot besök. Det finns flera "vinvägar att resa på", läs mer på rotavinhoribatejo.pt.

I norra Portugal ligger det spännande området Beiras, och här finns en fascinerande bredd av viner. Röda framför allt, men här produceras även vita och mousserande viner. Området är dessutom mycket vackert att resa i.

Fär att få ytterligare inspiration och handfasta tips på vingårdar att besöka rekommenderar jag varmt boken En upptäcktsresa i vinlandet Portugal av Håkan Nilsson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!