Foto: Foto: Shutterstock

Så här länge kan du låta maten ligga framme

Många av dina matvaror går faktiskt väldigt bra att förvara i rumstemperatur – ganska länge. Hur länge? Kolla här!

Tillhör du dem som direkt ställer in matvarorna i kylen så fort de används? Det är bra så klart men faktum är att det finns en del matvaror som man faktiskt inte behöver skjutsa tillbaka till kylen så fort som tillfälle ges, de klarar sig bra ändå.

1. Honung

Håller för alltid om du förvarar den i rumstemperatur. Du kan alltså ha honungen framme hur länge som helst, den blir aldrig dålig.

 

2. Hårdost

Går faktiskt väldigt bra att ha framme, även om den håller betydligt längre i kylskåpet. Förvarar du den i rumstemperatur håller den mellan en och tre månader.

 

3. Smör

Klarar sig i tio dagar om du förvarar det i rumstemperatur. Ställer du in det i kylskåpet håller det mellan en och tre månader.

 

4. Potatis

Potatisen klarar sig i en månad om du låter den ligga framme. Lägger du in den i kylskåpet klarar den sig upp till fyra månader.

 

5. Äpplen

Klarar sig bra i rumstemperatur. Du kan låta dina äpplen ligga framme i två till fyra veckor utan att de blir dåliga.

Artikel från Mitt kök

Aktuellt just nu