Så gör du din egen marmelad

Marmelad är en fastare typ av sylt som innehåller mer socker.

Genom att göra det så kallade marmeladprovet kan du se om marmeladen är klar. Lägg en klick av den varma marmeladen på en tallrik och dra ett streck med en sked igenom klicken. Om marmeladen nätt och jämt rinner ihop är den tillräckligt fast.

Om marmeladen blir för fast går det att koka upp den på nytt med lite extra vatten och sedan hälla upp den på burkar igen.

Om den blir för lös kan man koka upp den på nytt och låta den koka tills den blir fastare. Eller också tillsätter man pektinpreparat.

Fyra goda marmelader du enkelt gör själv:

Hallon- och chokladmarmelad

Apelsinmarmelad med whisky och muscovadosocker

Grön druvmarmelad

Apelsin- och ingefärsmarmelad

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!