<p>Se till att f&aring; i dig v&auml;tska nu n&auml;r det &auml;r varmt.</p>

Se till att få i dig vätska nu när det är varmt.

Foto: Jupiter

Så får du i barnen tillräckligt med vätska

Det är sommar och solen skiner, barnen är ute och leker och glömmer lätt bort att man måste dricka. Så här kommer tips och recept på hur du kan få barnen att vilja dricka mer.

Vatten är den bästa törstsläckaren, men kanske inte den roligaste. Men man kan enkelt piffa upp det med ett par skivor melon, jordgubbar, citron, apelsin eller iskuber med ätblommor. Låt det dra en stund innan serveringen för att få mer smak.

Blommigt gurkvatten

Att servera vattnet med färgglada sugrör eller glas med roliga motiv kan också locka barnen till att dricka. Men går det endå trögt att få i dem vatten så kan du ge dem frukt som melon eller gurka.  Frukt innehåller massor av vätska, så servera gärna det till både mellis och efterrätt.

Melon och persika med råkrämMelon- och kiwisoppa

Inlagda gurkor

Även chips och pommes strips som innehåller salt är bra då det binder upp vätskan i kroppen och barnen blir törstiga. Att servera frysta bär eller göra egna isglasspinnar lockar definitiv barnen.

När ni ska iväg till stranden kan en tuff flaska göras susen.

Till små barn som äter fruktpuré och inte har kommit igång med drickandet riktigt ännu kan man späda purén med lite vatten.

OBS! Viss mat och dryck, så som alkohol, koffein i te och kaffe, energidrycker och vissa läskedrycker och en diet som innehåller mycket socker, ökar uttorkningen.

Källa: alltombarn, epochtimes

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!