Romantisk trerätters meny - klart på en timme

Sätt guldkant på helgen med en romantisk trerätters meny som inte tar mer än en timme att slänga ihop. Grillad hummer, rimmad fisk, rosa små picklade betor och svart ris. Till efterrätt mandelhjärta med hallon. En middag värdig någon du älskar!

Överraska med en romantisk middag för två! Det går fint att laga tre rätter på mindre än en timme. Gör varmrätten först. Sätt på riset, rimma fisken och pickla betorna. Medan det kokar, rimmar och drar är det dags att göra smöret till hummern och tillbehören till fisken. Mandelkakan går supersnabbt i mikron, och glassen köps färdig./Ulla Karlström, redaktionschef

Romantisk middag - recept till en trerätters meny

Förrätt: Halstrad hummer med miso- och sesamsmör

10 min. Hittar du inte misopasta i butiken går det bra att ta den pasta som följer med i förpackningen till misosoppan. Klicka här eller på bilden för recept.

Foto: Copyright © Anna Kern, All Rights Reserved. Detta

Att dricka till hummer:

Louis Roederer Brut Premier (7602) Frankrike, 409 kr.

Champagne med intensitet och elegans. Frisk smak med drag av äpplen, nötter och rostat bröd.

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut (7688) Frankrike, 119 kr. Mousserande vin med aptitretande fräschör, inslag av äpplen, bröd och citrus.

Alkoholfritt: Richard Juhlin Blanc de Blancs (1979) Frankrike, 89 kr. Alkoholfritt bubbel med behaglig fräschör, inslag av citrus och äpplen och aningen fruktsötma i avslutningen.

 

Varmrätt: Lättrimmad skrei med picklade polkabetor

45 min. Något rimmat, något picklat, något hett och något rosa. Den milda fisken trivs med färgstarka tillbehör. Klicka här eller på bilden för recept.

Foto: Copyright © Anna Kern, All Rights Reserved. Detta

Att dricka till skrei:

Bonterra Chardonnay 2014 (16632) USA, 139 kr.

Vitt ekologiskt vin med generös fruktighet, lätt smörig ton och frisk fruktsyra.

Alkoholfritt: Jus de Pommes Artisanal Pétillant (1990) Frankrike. 39 kr. Pärlande äppelmust i frisk stil med tydlig äppelkaraktär och balanserad sötma. Ekologisk.

 

Efterrätt: Mandelkaka med hallonsorbet, glass och färska bär

10 min. Så enkelt och gott. Bara att röra ihop och grädda i mikron. Klicka här eller på bilden för recept.

Foto: Copyright © Anna Kern, All Rights Reserved. Detta

Att dricka till mandelkaka:

Bracchetto d´Acqui Braida 2015 (6260) Italien, 85 kr (37,5 cl). Pärlande rött, sött vin med toner av röda bär och ett lätt aromatiskt inslag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!