Foto: Olle Sporrong.

Rödvin till pizza och lamm

Vinexperten Gunilla Hultgren Karell har hittat fem röda viner som passar bra till lamm, fläsk och pizza. Testa dem i helgen.



5 getingar!

Château Pech-Latt 2008

Generöst, ungt vin med massor av mörk, saftig frukt och inslag av örter. Gott till en lammstek med färska örter och potatisgratäng.



Campo Ceni 2007 

Körsbärsfriskt med lätt drag av färsk tobak och krydda. Spänstigt med bra längd. Till exempelvis färsk gnocchi med bacon och spenat.

4 getingar



Bardolino Classico 2007 

Friskt och lättsamt med röda bär och drag av örter. Utmärkt till en pizza toppad med parmaskinka och rucola.



Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva 2005

Stiligt vin med mognad. Vinbär, körsbär och lätt fatkrydda i smaken. Passar en grillad biff med ljummen bönsallad.

3 getingar

Atelier Syrah Cabernet Sauvignon 2007

Smakrik och kryddig i koncentrerad stil med vanilj och lite örter. Passar till en knaprig fläskstek.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!