Foto: Jupiter.

Rödvin kan stoppa virus

Italiensk forskning visar att ämnet resveratrol i rödvin kan hindra virus från att sprida sig.

Enligt forskarna ska ämnet resveratrol kunna hindra olika typer av virus att sprida sig, till exempel vanligt influensavirus. Tidigare forskning har visat att resveratrol, som bland annat finns i rödvin, kan ha gynnsamma effekter på hälsan. Den nya forskningen visar att resveratrolet förhindrar virusspridning inne i själva cellen vilket innebär att influensan inte blir lika krafig.

Forskarlaget har undersökt två grupper av möss och de generella resultatet visar att resveratrolet minskade virusets möjligheter att sprida sig på ett radikalt sätt. Forskarna framhäver att det bara är tidiga forskningsresultat och att ytterligare forskning kommer att krävas enligt sajten Winespectator.com.

Forskningsrapporten publicerades i engelskspråkiga tidningen Journal of Experimental and Clinical Cancer Research tidigare i år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!