<p><span class="text10px">Som v&auml;ntat var det mogna kvalitetsviner fr&aring;n Bordeaux som gav de h&ouml;gsta buden.</span></p>

Som väntat var det mogna kvalitetsviner från Bordeaux som gav de högsta buden.

Foto: Jupiter

Rekordpriser på svensk dryckesauktion

En låda bordeaux klubbades ut för 310 000 kronor.

Ett nytt rekord för dryckesauktioner i Sverige har satts. En låda med tolv flaskor Château Pétrus från 1982 klubbades i går för 310 000 kronor. Det välkända och eftertraktade bordeauxvinet, med originallåda, gick alltså på nätta 25 833 kronor per flaska.

En låda med tolv flaskor La Tâche från 1990 gick för 290 000 kronor och för en flaska Château d'Yquem från 1921 betalade man 25 000 kronor.  Auktionen, ett samarbete mellan Systembolaget och Stockholms auktionsverk, omsatte totalt drygt 5,3 miljoner kronor.

- Samtliga poster kom från svenska källare, det ser vi som en bekräftelse på behovet av dessa auktioner, säger Systembolagets värderingsman Sören Nylund i ett pressmeddelande. 

En hel del internationella köpare återfanns bland budgivarna, och många använde sig av internet för att buda online.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!