Servera pajen med vaniljglass eller vaniljsås.
Servera pajen med vaniljglass eller vaniljsås. Foto: Anna Kern

Recept med plommon

Vi tipsar om bästa recepten med plommon och hur du bakar extra gott och saftigt. Här hittar du allt från pajer och muffins till glass och marmelad med plommon.

Skördetider är goda tider. I alla fall för oss som älskar efterrätter och bakverk med säsongens frukt. Plommon sätter extra piff på baket, frukten gör recepten extra saftiga, goda och söta. Har du inte ett eget plommonträd så är affärernas fruktdiskar fyllda med plommon i flera sorter - eller så hittar du dem på din lokala marknad.

Att baka med plommon är en fröjd. Har du lite tid kan du enkelt sno ihop en snabb turbopaj. Du behöver inte knåda ihop en deg utan bara blanda allt torrt och sedan skiva över smöret.

Plommonkaka är ett annat recept på snabbt och enkelt fika som alla uppskattar. Baket sprider också en ljuvlig doft att njuta av.

Vi har också goda recept på plommonsylt och plommonmarmelad - ta hand om frukten så kan du njuta av den långt in på hösten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!