10 recept med kronärtskocka - från mumsiga röror till krämig frittata

Kokt kronärtskocka med smör, citron och salt är en riktig klassiker som fungerar lika bra som förrätt som tapas.

Man kan äta kronärtskockan bara som den är eller använda kronärtskocka som ingrediens i sin matlagning.

Koka kronärtskockor:

1. Skär av stjälkarna och skölj kronärtskockorna. Lägg dem i en gryta. Pressa saften från citronen och häll över. Fyll på med vatten så att det täcker skockorna. Tillsätt salt.

2. Koka upp vattnet och sjud skockorna ca 40 min.

3. Häll av vattnet och servera kronärtskockorna (gärna med smör, salt och citron.)

Steka/grilla kronärtskockor:

Väldigt små och spröda kronärtskockor kan du steka eller grilla. Skär skockorna i fjärdedelar. Fräs dem i smör och olja ca 10 min. Krydda med salt.

Köp färdiga:

Marinerad kronärtskocka finns att köpa i delikatessdisken eller som helkonserv på glasburk.

Här finns 10 härliga recept med kronärtskocka:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!