Rabarberpaj - recept på 8 söta och goda pajer med rabarber

Recept på underbart goda pajer med rabarber. Baka en rabarbersmulpaj, en rabarberpaj med vit choklad eller kanske en knäckig rabarberpaj serverad med hemgjord vaniljsås. Här är 8 recept och konditorns tips när du gör smulpaj.

En rabarberpaj är enkel att baka och passar precis lika bra till fika på balkongen som efterrätt efter en härlig middag. Här har vi samlat några av våra favoritrecept på underbart goda pajer med rabarber - från enkel smulpaj till lyxig rabarberpaj med kola och hasselnötter. Allt om Mat:s konditor Anna Nordh ger också några tips på vad du ska tänka på när du gör en smulpaj med rabarber. Baka och njut!

Allt om Mat:s konditor Anna Nordhs tips när du bakar smulpaj:

– Tillsätt lite ljus sirap i smuldegen för att få kolasmak på degen och en knäckighet som är väldigt trevlig. 

– Håll koll på pajen mot slutet av gräddningen så att den inte blir för välgräddad. Täck med ett bakplåtspapper om den ser ut att få för mycket färg.

Till rabarberpaj kan man servera lättvispad grädde, glass eller vaniljsås.

Sugen på glutenfri rabarberpaj eller rabarberpaj med honung? Se recept här:

Glutenfri rabarbersmulpaj med mandel och honung

Rabarbersmulpaj med mandelmjöl och kardemumma

Ännu mer gott att baka till fikat hittar du här - testa rulltårta med rabarber!