Rabarberkaka - 5 recept på enkla mjuka kakor med rabarber

Baka en rabarberkaka, eller två. Rabarber är en fantastisk råvara som passar perfekt i till exempel mjuka kakor och pajer. Och bakar du en rabarberkaka är den lika god att äta som den är eller med en klick grädde eller glass. En kaka med rabarber passar dessutom lika bra till fika som till födelsedagsfirandet. Här några av våra favoritrecept på mjuka rabarberkakor.

Att tänka på när du bakar rabarberkaka:

Har du tillgång till späd rabarber behöver du inte skala den, det räcker att skölja den innan du skär ner den i kakan.

Är rabarbern lite grövre är det bra att skala bort det yttersta lagret på stjälken (som kan vara lite torr och trådig) med en vass lite kniv eller en potatisskalare.

Ta gärna lite extra rabarber i kakan för att få lite extra syrlighet i kakan.

Världens enklaste rabarberkaka

Rabarberkaka i långpanna

Knäckig rabarberkaka

Klassisk rabarberkaka

Syrligt god rabarberkaka

Läs också:

Lär dig mer om rabarber - skörd, sorter och att frysa in

8 recept på ljuvligt goda rabarberpajer

Tips! Gör egen vaniljsås till rabarberkakan - hur gott som helst!