Proffskockarna: Så lagar du den perfekta höstgrytan

Hösten är bästa tiden för mustiga grytor och smakrika långkok. Men det finns en hel del fallgropar att se upp för, för att grytan ska bli så god som bara möjligt. Här ger kockarna Fredrik Eriksson och Cecilia Lundin sin enkla och smarta knep för hur du blir ett proffs på att laga gryta: hur du kan tänka i allt från val av kött och grönsaker – till tillagningstider och planering.

Coq au vin, gulasch, boeuf Bourgignon, kalops och biff stroganoff. Det är bara några av alla de goda grytor som passar perfekt att laga nu när löven är gula och kvällarna allt kyligare. Att värma sig med en mustig gryta är som att omfamnas av en varm kram – men för att den ska bli så där underbart god krävs att den tillagas med tålamod och kärlek, att grytkokningen får ta den tid den behöver.

”Får aldrig stressas”

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Nu får du tillgång till Allt om Mat.

  • Du får såklart också tillgång till hela Expressen Premium!
  • Black week-erbjudande: Läs gratis till 28 februari – därefter 79 kr/mån.
  • Avsluta prenumeration online när du vill

Aktuellt just nu