Den hemliga gästen - så arbetar en krogrecensent.
Den hemliga gästen - så arbetar en krogrecensent. Foto: Stina Wirsén

Proffsens hemliga krogknep

Den hemliga gästen är krogrecensenten som bedömt hundratals krogar och skrivit boken "Den hemliga gästen". Här avslöjar författaren knepen som ger dig ett bättre bemötande på krogen.

Har du något hemligt knep för att få bättre bemötande?

- Ställ frågor  till personalen som du tror att de kan svara på – det gillar alla.

- När  servitrisen/sommelieren häller upp lite vin i ditt glas för att du ska  provsmaka – fatta glaset i foten, rör glaset i cirklar så att vinet  vispar runt och stick sedan ner näsan ordentligt och dra in doften.  Titta därefter på vinets färg och klarhet, luta sedan vinglaset för att  kontrollera att de små bubblorna som ibland bildas kring kanten, inte  fastnar på glaset när du rätar upp det (tecken på att vinet är skadat).  Ställ ner glaset. Vänd dig med ett leende mot servitören och säg ”det  blir utmärkt, tack”. Efter den lilla ceremonin kommer det att tassas en  del kring ditt bord.

Läs också: 

Tre tumregler för bättre service på krogen

Tre tumregler för bättre service i baren

Vad påverkar bemötandet man får som gäst?

Hur bemöter man en dryg hovmästare eller servitör/servitris?

Hur gör man för att få ett bra bord?

Om man får dålig mat – hur framför man det på bästa sätt?

Går det att reklamera servicen?

Vanligaste misstagen man gör som gäst?

Om man känner sig osäker inför vinlistan – finns någon fras som inte kan gå fel om man inte vet så mycket om vin?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!