Prinsessan Estelle gör barnmat för Childhood – här är de kungliga smakerna

I höst släpper prinsessan Estelle en egen serie ekologisk barnmat, till förmån för världens barn. En krona per köpt burk går nämligen till mormor drottningens hjärteprojekt World Childhood Foundation.

Uppdatering: April, april! Artikeln är ett aprilskämt! :)

Kampanjen har fått namnet "One spoon for Childhood" och kommer, förutom i de nordiska länderna, även att finnas i Tyskland och Nederländerna.

"Smakerna är sådana som prinsessan Estelle själv uppskattade mycket under sitt allra första levnadsår,"  skriver hovet i ett pressmeddelande, där kampanjen motiveras med att "alla världens barn bör få chansen att äta som en prinsessa".

Ovanliga smaker

Förutom klassiker som "pasta med köttfärssås" märks uppstickare som "puré på jordärtskocka och tryffel", "anklever " och säsongsmaken "nobelmiddag" bland de åtta smakerna.

Den preliminära prislappen är något högre än standard – 20 kronor för 190 gram – men så går också en krona per såld burk till Childhoods arbete för att fler ska få en kärleksfull barndom. Mer sånt, tack!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!