Foto: Respektive producent + Colourbox.

Österrike har klass

Fler och fler upptäcker Österrikes viner - först de vita och snart även de röda. Vinlandet växer i popularitet år efter år. Här har du tre vita tips - direkt från vingruppen.

Druvan som framförallt förknippas med Österrike är grüner veltliner, den gör bland annat det vanligen rekommenderade Leth som toppar listor av alla de slag när man talar prisvärdhet och vin. Här har vi valt ut tre andra flaskor, Steinschaden har samma druva som grunddruva men annars är det riesling i våra tips.Omdömena på VinVin.se
sätts av en vinprovargrupp bestående av Mischa Billing, Gunilla Hultgren Karell, Jan Holmström och Magnus Waern. Samtliga är erfarna vinskribenter och provare med lång erfarenhet av vin och andra drycker. De testar samtliga viner som finns i Systembolagets utbud och sätter omdöme på dem utifrån kvalitet i förhållande till pris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!