Foto: Respektive producent + Jupiter.

Ölkrig mellan Tyskland och Skottland

En öl på 32 % har satt igång bryggare i jakten på den starkaste ölen.

Det råder fullt krig mellan Skottland och Tyskland. Ett ölkrig som handlar om vem som gör den alkoholstarkaste ölen. Senaste vapnet är en öl som håller 41%.

Det något absurda kriget inleddes med att skottarna i bryggeriet BrewDog stolt proklamerade att de bryggt en öl med en alkoholhalt på hela 32 %. Namnet är Nuclear Tactical Penguin och den lanserades lika mycket som en provokation som en dryck.

Bryggeriet BrewDog har sedan de startade 2007 gjort sig ett namn som både bryggare och PR-makare och den starka ölen var tänkt att väcka uppmärksamhet kring de lagar som diskuteras i Skottland för att komma till bukt med ökad alkoholkonsumtion.
Efter att skottarna
lanserat sitt öl så svarade det tyska bryggeriet Schorschbräu med en Schorschbock som håller inte mindre än 40 %. De meddelade även att de gärna lärde skottarna hur man gör för att brygga öl med så hög alkoholhalt.
Nu har BrewDog
trappat upp ölkriget och lanserar sin nya öl. Alkoholhalt? 41 %. Dessutom driver de med de tyska konkurrenterna i ett meddelande på bolagets hemsida och har döpt ölen till det provocerande namnet Sink the Bismarck.

Ölkriget kan väl sägasgå vidare. Återstår att se vad tyskarnas nästa drag kommer att bli.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!