Foto: Helen Pé

Bjud in till halloween-middag (här är maten som höjer mysstämningen!)

Vi stänger mörkret ute och bjuder in till halloweenmiddag med helstekt majskyckling, pumpa och sallad med rött ris. Till avslutning en läcker apelsincheesecake.

Inled halloween-middagen med en välkomstdrink

Foto: Helen Pé

Servera gästerna på en fördrink: Granatäppelmartini med apelsin och kardemumma, tillsammans med miniflatbreads som doppas i olja.

Huvudrätt

Helstekt majskyckling med rostad pumpa och ädelostsås serveras med höstsallad och röd rissallad.

Foto: Helen Pé

 Helstekt majskyckling med rostad pumpa och ädelostsås. Klicka här eller på bilden för recept. 

Foto: Helene Pé

 Klicka här eller på bilden för recept på röd rissallad. 

 Klicka här eller på bilden för recept. 

Efterrätt - halloweentårta med apelsinchoklad

För alla som älskar apelsinchoklad! Frasig chokladbotten möter en lätt och luftig apelsinmousse.

Foto: Helene Pé

 Klicka här eller på bilden för recept. 

Att dricka till halloween-middagen

Höstsallad:

Mulderbosch Chardonnay 2014 (6006) Sydafrika, 99 kr. Vitt vin med generöst fruktiga toner. Inslag av ananas, rostade nötter och en lätt smörig ton i eftersmaken.

Majskyckling:

Castoro Cellars Reserve Grenache 2015 (3313) USA, 129 kr. Rödvin med drag som påminner om hallon och jordgubbar. Kryddigt med fin fruktsyra. Ekologiskt.

Apelsincheesecake:

Alambre Moscatel de Setúbal 2010 (8117) Portugal, 69 kr (37,5 cl). Starkvin med söt, lite knäckig smak, inslag av russin, choklad och apelsinskal. 

Alkoholfritt:

Perlant Jus de Pommes à Sydre (11900) Frankrike, 65 kr. Cider med intensivt äppliga toner, fin fräschör och balanserad sötma. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!