<p>Anna Lallerstedt tillbringar sin mesta tid p&aring; restaurangen &quot;Jag pratiskt taget bor h&auml;r&quot;.</p>

Anna Lallerstedt tillbringar sin mesta tid på restaurangen "Jag pratiskt taget bor här".

Foto: Josefine Lind

Nu ska Anna ta över efter pappa Erik Lallerstedt

Fem frågor till Anna Lallerstedt, som nu tar över på restaurang Gondolen.

Hur känns det att jobba med sin pappa?

- Det har alltid varit självklart att jag ska gå in och det känns naturligt. Men det är lättare att vi ryker ihop eftersom vi känner varandra så bra. 

Varför valde du att bli konditor och inte kock?

- Jag har alltid älskar desserter! Jag har aldrig gillat att laga mat. Mitt kylskåp är alltid ekande tomt. Men ju mer jag jobbar här (Eriks bakficka) desto mer blir jag intresserad av mat och vin. 

Hur ser framtiden ut för dig?

- Just nu ska jag bli klar med alla utbildningar jag går. Jag läser företagsekonomi och marknadsföring. Jag har alltid gillat att gå i skolan och det är så intressant att träffa människor från andra yrkeskategorier än restaurangbranschen. 
Vad är utmaningen med att ta över Gondolen? 

- Det är att behålla samma anda på restaurangen som pappa skapade. Eriks ska fortsätta vara vad det är idag. Jag vill inte förnya men man ska alltid förbättra sig. Jag tror mycket på att jobba nära personalen och hela tiden motivera dem. Det tror jag många krögare missar idag.

Vad är ditt mål just nu?

- Jag vill inte öppna nytt. Det finns för många resturanger idag och jag vill inte öppna bara för att ha många resturanger. Man måste ha en bra idé och en bra lokal för att det ska vara någon idé. Så målet är att fortsätta göra ett bra jobb.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!