<p>R&Ouml;TT OCH S&Ouml;TT. N&auml;r lupinerna blommar, d&aring; &auml;r det dags att bjuda till jordgubbsfest. V&auml;lj det du gillar b&auml;st, eller varf&ouml;r inte &ndash; g&ouml;r alltihop s&aring; det blir en riktig jordgubbsfrossarfest.</p>

RÖTT OCH SÖTT. När lupinerna blommar, då är det dags att bjuda till jordgubbsfest. Välj det du gillar bäst, eller varför inte – gör alltihop så det blir en riktig jordgubbsfrossarfest.

Foto: Cecilia Nordstrand

Njut av goda gubbar

Låt sommaren räcka riktigt länge! Spar jordgubbssmaken sommaren lång – men glöm inte att njuta av gubbarna på momangen också! Här får du sex enkla jordgubbsrecept.

Helst ska jordgubbarna avnjutas direkt från trädgårdslandet, med slutna ögon och näsan i en schersminbuske. Det liksom förstärker alla upplevelser till max. Njutning på högsta nivå, sommar när det är som bäst. Men, om jordgubbarna bara finns i affären och schersminbusken står någon annanstans – då finns det allt det andra man kan göra. Som den populäraste tårtan som går i repris på vartenda kalas sommaren ut. Och det enklaste tilltugget till champagnefesten eller bara det allra godaste sommarminnet – jordgubbsaft som räcker året ut.

Så här års kan man oftast köpa gubbarna till hyfsat pris. Det bästa är att plocka på självplock, då kan det bli många sköna liter egenhändigt plockade jordgubbar till en rimlig summa.

Strawberry daiquiri

Verbenaglass med färska jordgubbar

Världens godaste tårta

Jordgubbar i choklad

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!