Chokladfondant med päron
Chokladfondant med päron Foto: Annika Broman

Mumsigt med mjölkchoklad

Lisa Lemkes goda desserter med mjölkchoklad smälter i munnen.

Mjölkchokladen har dragits med ett skamfilat rykte men får nu tillträde i finköken igen. Med sin krämighet och sötma blir den snabbt en favorit hos många. Här bjuder jag på mina absoluta favoritdesserter med mjölkchoklad i huvudrollen.

Tips!

Tänk på att mjölkchoklad på grund av sin högre sockerhalt är känsligare för värme än mörk choklad. Var noga med att ta bort kastrullen från värmen eller ha ytterst låg värme när du rör ner den i exempelvis smält smör eller het grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!