Min våffellängtan har vaknat

När jag skriver det här ligger snön fortfarande tung på marken, men ljuset har äntligen återvänt och i de kala trädtopparna har vårfåglarna börjat sjunga. Det är vid den här tiden min våffellängtan vaknar.

I min familj har just våfflor varit det vi samlas kring på helgeftermiddagarna när man längtar efter något som både är matigt och lite fikasött. Utmaningen är att ta hänsyn till allas viljor; jag gillar de tunga, matiga våfflorna med ägg, yngste sonen vill ha dem frasiga och lätta.

Och när vi är inne på sötsaker – jag säger bara: Viktor Westerlind!

Årets kock i fjol, ung, ödmjuk och så chockerande skicklig! Han stod i vårt provkök häromdagen och lagade påskgodis. När jag passerade förbi var det någon som stack ut en plåt och sa att jag måste smaka.

Det var marshmallows strösslade med passionsfruktsocker. Såg inte för märkvärdiga ut. Men vilken smak! Fruktiga, syrliga och söta på samma gång.

Annars är det förstås påsken som är matfokus just nu. För oss på Allt om Mat är det en viktig händelse varje år. Buffé? Javisst, självklart.

Men hur förnyar vi? I år lagade vår medarbetare Elisabeth Johansson en påskmeny som blev festmat hemma hos formgivaren och stylisten Ann Charlotte Ridderstolpe. Det blev goda smaker och sköna vårfärger i både maten och på bordet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!