Artikeln innehåller annonslänkar

Foto: Adobe Stock
Foto: Adobe Stock

Sportlov - 7 perfekta recept på mellanmål

Mellanmål stärker kroppen och gör att du orkar lite till. Ladda därför med goda och nyttiga mellanmål under sportlovet. Här är 7 recept på mellanmål till skidbackar. längdåkning och skridskoturer.

Sportlov! Äntligen! Och massor av uteaktiviteter väntar denna, förhoppningsvis, snörika ledighet. Oavsett hur sportlovet ser ut är det viktigt att ladda med bra mellanmål och smarta saker som fungerar att ta med på utomhusaktiviteter. Här är recept på mättande och näringsrika mellanmål som passar perfekt till sportlovsfirare. Du hittar också bra prylar att ta med på utflykten. Se här!

Håll drycken varm i en termos

En bra termos är a och o för alla typer utflykter. Fyll den med varm choklad, kaffe, te eller iskallt vatten – efter behov och aktivitet. En praktisk, hållbar och snygg termos blir en god följeslagare genom livets utflykter. En okrossbar kopp är ett givet sällskap i utflyktspackningen. Satsa på en kopp eller kåsa i rostfritt stål, trä eller emalj istället för platsmuggar. Mer hållbart ur flera aspekter och godare att dricka ur.

Läs också: Recept på underbart god varm choklad

Bra matlåda till utflykten

Hur ska man packa ner sina wraps och mackor så att de håller sig fräscha och fina efter några timmar i ryggsäcken? Bra matlådor är ett hett tips. Eller en lite mjuk kylväska som får plats i packningen.

Foto: Baginbox/tres PR

Annons: Bag in Box har matlådor i olika utföranden och även emaljmuggar om man vill satsa på det. Rostfri låda med lock av bambu från Black+Blum. Läs mer och köp här!

Laga soppa på fjället

Koka din soppa på plats ute i skog och mark. Allt du behöver är vatten, pulver och ett bra stormkök. Toppa med hemgjorda mandelbiskvier. Så gott!

Foto: Primus

Klassiskt stormkök från Primus. Läs mer och köp här!

Läs också: Recept på matiga blåbärsscones

Läs också: Så gör du goda stekpannebröd till mellanmål

Kläder för friluftsliv och sportlovsfirare

En bra jacka är a och o när du ska vara ute vintertid. Välj en jacka som är lätt, lagom varm och där du kan lägga till och dra ifrån skalplagg beroende på temperatur. Täckbyxor eller täckshorts värmer bra i lift eller när man tar en paus. Varma kängor och ullstrumpor är ett måste för at hålla fötterna varma. Packa matsäck och mellanmål i en bra ryggsäck - och glöm ej tändstickor eller eldstål om du ska laga mat ute. 

 Jacka & täckshorts, Piz Boe från Ortovox. Ullstrumpor från Darn Tough. Tändstål från Kupilka. Ryggsäck L.I.M. från Haglöfs. Varmfodrad vinterkänga Torne från Icebug. Tips! Packa ner ett par extra strumpor och vantar om du ska ut på en längre tur. Gärna i plastpåsar så att kläderna håller sig torra oavsett väderlek.

Läs också: Bästa mellanmålen för dig som tränar

Artikel från Mitt kök

Aktuellt just nu