Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

7 enkla recept som passar perfekt till matlådan

Matlåda är något som vissa förknippar med tråkiga och torra rester från gårdagen. Så behöver det absolut inte vara. Det finns till och med rätter som smakar bättre dagen efter. Vi har listat 7 recept som passar utmärkt att fylla matlådan med!

1. Lasagne

En lasagne är minst lika god dagen efter! Följ ett klassiskt recept med köttfärs och béchamelsås eller gör en vegetarisk variant med krämig ricotta och spenat.

Recept: Vegetarisk lasagne med ricotta och spenat

2. Indisk daalgryta

Matlådemat ska vara lätt att laga och smaka gott även vid uppvärmning. Den här grytan uppfyller de kriterierna med råge. Ta gärna med en liten burk med creme fraiche eller turkisk yoghurt att röra i.

Recept: Indisk daalgryta

3. Korv stroganoff

Snabbare, enklare och godare vardagsrätt får du leta efter. Korv stroganoff är en riktig klassiker som dessutom lämpar sig ypperligt för matlådan. Koka extra mycket ris och glöm inte att tillsätta lite vatten när du värmer den i mikron så blir det gott och luftigt igen.

Recept: Korv stroganoff

4. Morotssoppa

Att laga en soppa är lätt och den här varianten görs på morötter vilket ger den en vackert orange färg! På en halvtimme har du en hälsosam och god måltid som går bra att frysa in och spara till ett senare tillfälle, eller ta med till jobbet eller skolan dagen efter.

Recept: Enkel morotssoppa

5. Paj med blomkål

En paj kan varieras i oändlighet! Gör ett enkelt pajskal och fyll med grönsaker, skinka och det tycker är gott. Sväng ihop en äggstanning och strössla över riven ost. Eller följ ett smarrigt recept som det här på en krämig paj med rostad blomkål.

6. Pasta carbonara

En pastarätt går ofta snabbt att slänga ihop på kvällskvisten. Den här rätten har dessutom få ingredienser. Pasta carbonara funkar fint att ta med i matlådan, men tillsätt lite vatten innan du värmer rätten, annars kan den lätt upplevas torr.

Recept: Pasta carbonara

7. Gulaschsoppa

Soppa är perfekt storkok och det blir ofta rester över från middagen. Fram med matlådan och packa ner en portion. Har du möjlighet, bre en god ostmacka och ta med till soppan!

Recept: Så gör du en gulaschsoppa

Läs också: Misstagen du inte vill göra när du värmer din matlåda 

Läs också: Därför ska du inte värma maten i en plastlåda

Artikel från Mitt kök

Aktuellt just nu