Foto: Susanne Almers

Majonnäs - så gör du egen steg för steg

Steg för steg-guide till klassisk majonnäs som är gjord på ­äggula och olja. Oljan tillsätts långsamt under ­vispning. Alla ­ingredienser måste ha samma temperatur, då minskar risken att majonnäsen skär sig. Recept på majonnäs hittar du längst ner i artikeln.

Köksskolan – så gör du egen majonnäs

Foto: Susanne Almers

1. Blanda äggula, senap, vinäger, salt och peppar i en rundbottnad skål.

Foto: Susanne Almers

2. Tillsätt oljan under vispning. Först droppvis och sedan i en jämn stråle.

3. Tillsätt citronsaften och krydda eventuellt med mer salt och peppar.

Foto: Susanne Almers

4. Förvara majonnäsen i kylen i en skål täckt med plast, eller i en burk med lock. Då håller majonnäsen drygt en vecka.

Sugen på att göra hemgjord aioli? Testa receptet nedan:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!