Foto: Colourbox.

Lyckad ölfestival i Eskilstuna

Bryggare och medlemmar njöt av öl från svenska småbryggerier i Eskilstuna i helgen.

Nitton av Sveriges bästa bryggerier deltog i ölfestivalen i Eskilstuna i helgen. Inte bara för att diskutera öl och smaker utan också för att samverka och visa att Sveriges små bryggerier är värda att ta på allvar.

- Vi är engagerade och dedikerade öl-älskare, som vill erbjuda ölkonsumenten ett bredare utbud av ölsorter – ett alternativ till det slätstrukna och enformiga sortiment som är vanligast förekommande på Sveriges pubar och restauranger, sa arrangörerna inför festivalen.

Lördagen bjöd på lite vänskaplig tävling mikrobryggare emellan, sammanlagt fanns 55 ölsorter att smaka på för bryggare och besökare. Arrangörerna är nöjda med kvällen och satsar på att göra festivalen till ett årligt återkommande inslag för att sätta Eskilstuna Ölkultur på kartan.

Föreningen Sveriges Småbryggerier bildades så sent som 2008 och är det senaste beviset på att ölkulturen i Sverige förvandlas, tillbaka är de små lokala ölbryggarna och den stora variationen i både smak och uttryck. Föreningen samlar många av de nya bryggerierna och stöttar varandra i produktion och utveckling.De bryggerier
som medverkade var; Sigtuna Brygghus, Monks Café, Strömsholms brygghus, Grebbestad, Irish pub, Nynäshamns Ångbryggeri, Eskilstuna Ölkultur, Oppigårds bryggeri, Hantverksbryggeriet, Ölands Gårdsbryggeri, Skebo Bruksbryggeri, Dugges, Nils Oscars och Närke Kulturbryggeri.

 

Mer information om ölfestivalen hittar du här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!