Lotta Lundgren vill hjälpa till i köket.
Lotta Lundgren vill hjälpa till i köket. Foto: Pelle Bergström

Lotta Lundgren om nya succékokboken

Kritikerna kramade nästan ihjäl Lotta Lundgren redan innan kokboken "Om jag var din hemmafru" hunnit komma ut. För Allt om Mat.se avslöjar hon dröm-berömmet hon helst vill höra.

Nyligen släpptes Lotta Lundgrens första kokbok, döpt efter hennes blogg "Om jag var din hemmafru."

Läckra recept och rappa formuleringar varvas med svulstigt foto av Pelle Bergström. Lotta i aftonklänning med köttklubba i handen. Blodröda naglar som ringlar honung över pannkakor. Glitter och matglamour.

Lovorden har haglat.

- Jag vill hjälpa till. För mig finns det inget som är mer meningsfullt än att laga mat och berätta roliga historier, säger Lotta Lundgren.

Tre år tog det att göra boken, som är en samling av Lottas favoritrecept.

- Det ska vara roligt att laga mat och det blir roligt när det man lagar blir bra. Därför försöker jag göra det så lätt som möjligt.

Lotta läser upp omdömen om boken. "Matporr i storformat," hade någon skrivit. Själv kallar hon sig en modern Carl Butler.

- Det är jätteroligt att den tagits emot så bra. Men det som betyder mest är att den används, när människor berättar att de lagar recepten, säger Lotta Lundgren.

Hon säger att den öppna lasagnen är en personlig favorit.

- Den är otroligt god. Fantastisk.

I början av förra året gjorde Lotta Lundgren tv-debut som programledare för Landet Brunsås, tillsammans med Erik Haag och Henrik Schyffert, i SVT. Just nu spelar hon in säsong 2, som kommer att sändas under våren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!