Foto: Charlie Drevstam

Så gör du egen inlagd sill

Recept på egen inlagd sill. Här hittar du recept på både klassiska inläggningar och de med lite mer sting i.

Inlagd sill - gör så här:

Inlagd sill måste finnas med på ett klassiskt påskbord eller julbord. Inlagd sill, matjessill och senapssill är några goda klassiker. Inläggning av sillen är inte svår och här hjälper vi dig med flera goda recept.

Det är inte svårt att göra egen inlagd sill. Tänk på 1-2-3-regeln när du gör grundreceptet:

1 dl ättikssprit

2 dl socker

3 dl vatten

Smaksätt med rödlök, kryddnejlika och lagerblad för en klassisk sillinläggning. Glöm inte att låta sillen ligga i lagen i kylen under 2-3 dagar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!