<p>Fira midsommar med Ernst goda buff&eacute;recept.</p>

Fira midsommar med Ernst goda bufférecept.

Foto: Roland Persson(Ica bokförlag)

Laga Ernsts favoriter i midsommar

Ernst Kirchsteiger bjuder på recept från sin nya bok.

Ernst Kirchsteiger och sommar hör ihop. Här är ett smakprov på den goda buffématen från hans nya bok "Sommar med Ernst".

Potatissallad med västerbottenost

”Den här salladen är god! Jättegod. Västerbottenost har blivit en personlig svensk favorit, ibland till och med en vassare ost än parmesan tycker jag – och det står jag för.”

4–6 portioner

1 1/2 kg färskpotatis

ca 250 g västerbottenost

1 knippa gräslök

1 kruka färsk körvel

4 msk vit balsamvinäger

5 msk olivolja

2–3 msk flytande honung

salt

svartpeppar från kvarn

Gör så här:

1) Skrubba och koka färskpotatisen nätt och jämnt färdig. Riv osten över den varma potatisen och låt den smälta.

2) Hacka gräslök och körvel och blanda ned försiktigt. Tillsätt balsamvinäger, olivolja och honung. Smaksätt med salt och peppar från kvarn.

3) Blanda allt väl, men försiktigt så att potatisen inte går sönder alltför mycket.

4) Servera till grillad fisk, kött eller korv.

Ernsts midsommartårta

”Den här tårtan är obligatorisk på midsommar i vår familj. Vi brukar ta med den till byns gemensamma firande, så vi gör alltid mer än vi orkar äta själva. Tänk på att tårtan är ganska söt, så välj gärna syrliga bär.”

8 bitar

SMET 1:

1 1/2 dl vetemjöl

1 dl strösocker

2 tsk bakpulver

150 g smör, smält

3 äggulor

5 msk grädde

SMET 2:

3 äggvitor

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

mandelspån

FYLLNING:

rikligt med bär, som hallon, vinbär, blåbär och jordgubbar

3 dl vispad grädde

mera bär till garnering

florsocker

Gör så här:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) SMET 1: Blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver. Vispa ihop

med smält smör, äggulor och grädde. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna.

3) SMET 2: Vispa äggvitor, strösocker och vaniljsocker till en tjock

maräng. Bred ut marängen ovanpå den första degen. Strö över mandelspån.

4) Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter eller tills

marängen fått lite färg.

5) Dela kakan på mitten och lägg bär och grädde på den ena halvan. Lägg på den andra halvan, garnera gärna med bär och pudra över florsocker.

Tips: Gör dubbel sats med två bottnar för en större tårta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!