Foto: Colourbox.

Kvinnor gillar rött

En stor vinundersökning bland 4 000 kvinnor visar att det är kvinnorna som väljer vin i familjen. Och att det är priset som avgör vilket vin de väljer.
De 4 000 kvinnorna
svarade på frågor om sina preferenser i vin och den gamla sanningen att det är vitt som gäller visade sig vara helt fel - de flesta valde rött vin framför vitt och rosé.

Undersökningen genomfördes i Storbritannien, USA, Tyskland, Japan och Frankrike och visade bland annat att kvinnorna i undersökningen drack vin för att de tyckte om smaken - 79 procent tyckte vin var gott.

Robert Beynat från företaget Vinexpo som genomfört undersökningen säger till Decanter.com, att det mest förvånande var att kvinnor i så stor utsträckning valde rött vin före vitt, de flesta inom vinvärlden har trott att det var tvärtom.

Undersökningen visar också att det är kvinnorna som väljer vinet i familjen, hela 80 procent av kvinnorna i Storbritannien uppger att det är de som handlar vinet i familjen och att priset är den viktigaste faktorn vid valet av vin.
Kvinnorna i undersökningen
uppgav att de drack vin i genomsnitt en gång i veckan och att de inte ville ha annonser som riktade sig direkt till kvinnor.

Det var inga svenska kvinnor med i undersökningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!