<p>V&auml;rldens f&ouml;rsta kocklag med bara kvinnor</p>

Världens första kocklag med bara kvinnor

Kvinnligt kocklag splittras

Nu lägger världens första kvinnliga kocklag ner. Före detta lagledaren Lotta Bonthelius hoppas att de ändå ska fortsätta inspirera fler kvinnor att tävla.

Team Milko har funnits i sex år och erövrat tre silvermedaljer, en i världscupen och två i matlagnings-OS. I OS var de det enda laget med bara kvinnor, trots att mer än 1200 kockar och konditorer tävlade. Nu läggs laget ner, och enligt Lotta Bonthelius så beror det på det stora sparbeting som huvudsponsoren Milko just nu arbetar med.

Varför bildades Team Milko?

&ndash; Ett skäl var att så få kvinnor tävlade och Milko ville hjälpa kvinnliga kockar att ta sig in på tävlingsarenorna.

Hur har det gått?

&ndash; Fantastiskt bra, flera av våra tidigare medlemmar har gått vidare till nya utmaningar. Efter OS 2004 värvades två till kocklandslaget och en är lagledare för juniorkocklandslaget.

Vad säger du till tjejerna i laget, nu när Team Milko läggs ner?

&ndash; Jag önskar verkligen alla, både tidigare och nuvarande medlemmar lycka till i framtiden. De har gjort en fantastisk insats och är jättefina förebilder för kvinnor i restaurangbranschen.

Lotta Bonthelius 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!